Historia firmy rodziny Drobniców sięga lat 80 XX wieku. Wtedy to nestor rodziny Stanisław Drobnica przekuł swoją wiedzę i praktyczne umiejętności na otwarcie własnej działalności gospodarczej. W 1982 roku założył firmę w wynajmowanym lokalu przy ulicy Sikorskiego w Skawinie.

Pasja, rzetelność, niestrudzona energia i kreatywność przełożyły się na wyśmienitą jakość oferowanych produktów. Kuszący zapach świeżego pieczywa i długie kolejki były wizytówką zakładu.

W 1984 roku aby zsynchronizować popyt i podaż „Piekarnia Drobnica” została przeniesiona do większego i własnego lokalu mieszczącego się do chwili obecnej przy ulicy Willowej 6 w Skawinie.

Po tragicznej śmierci właściciela i wraz z przemianami ekonomiczno-politycznymi rynek zbytu zaczął się kurczyć. Piekarni przybywało w zawrotnym tempie.

Firma przetrwała te trudne czasy głównie dzięki ogromnemu zaangażowaniu żony Barbary. Dziś właścicielkę można by nazwać menedżerką i kierownikiem produkcji, gdyż zdała egzamin zawodowy i uzyskała tytuł Mistrz Piekarstwa. Właścicielka osobiście nadzoruje przestrzeganie wszystkich receptur, dając tym samym przykład rzetelnej pracy.

Obecnie szefowa wspomagana przez następne już pokolenie rozwija ofertę o coraz to nowsze propozycje zdobywając uznanie klientów oraz zaspokajając nowe gusta, nie zapominając przy tym o tradycjach.
Długo by można wymieniać pełny asortyment Piekarni, w celu zapoznania się ze sztandarowymi produktami zapraszamy do zakładek Produkty.

Warte podkreślenia jest to, że Piekarnia prowadzona jest zgodnie z tradycjami rodzinnymi, a oznacza to, że dba o swoich pracowników. Dziś rzadko można znaleźć firmę, w której tak jak tutaj staż pracowniczy trwa nawet 25 lat.

W „Piekarni Drobnica” każdy z pracowników posiada wszechstronne kwalifikacje, a jego praca jest doceniana, co przekłada się na jakość oferowanego pieczywa.

Serdecznie zapraszamy do degustacji i współpracy.

Jesteśmy przekonani, że wysoka jakość i konkurencyjne ceny przekonają Państwa do naszej oferty.