Bułka do hamburgera,burgera

  • Duża średnica ok 15 cm
  • Mała średnica ok 12 cm
  • wysokość 8-9 cm
  • waga około 100g
  • pakowane po 5 sztuk

Bułka Hamburger

Bułka hamburger, wypiekana w tradycyjnym piecu piekarniczym to pyszna i aromatyczna ozdoba hamburgerek. Jest to bułka, która charakteryzuje się chrupiącą skórką na zewnątrz oraz miękkim wnętrzem. W tradycyjnym piecu piekarniczym jest wypiekana na wysokiej temperaturze, co sprawia, że skórka jest lekko zrumieniona i krucha.

Bułka hamburgerowa wypiekana w tradycyjnym piecu piekarniczym ma równomiernie rozprowadzoną wilgotność, dzięki czemu zachowuje swoją miękkość przez dłuższy czas. Podczas wypieku, w piecu piekarniczym jest tworzony również efekt pieczenia, co dodaje bułce hamburgerowej charakterystycznego smaku.

Bułka taka często ma kształt okrągły lub owalny, z delikatnie opłaszczoną górną powierzchnią. Może mieć na wierzchu  dodatek, taki jak sezam, który dodaje jej wyrazistości i charakteru.

W tradycyjnym piecu piekarniczym bułki hamburgerowe są wypiekane partiami, co sprawia, że są one świeże i gorące, gdy są serwowane. Jeżeli są odpowiednio przygotowane, mogą być prawdziwą perełką dla każdego hamburgera, dodając smaku i konsystencji całości.

Składniki: mąka pszenna, woda, drożdże, tłuszcz roślinny, sezam, sól; (w zakładzie do produkcji wykorzystywane są jajka w proszku)

Wartość odżywcza: na 100 gram produktu

Wartość energetyczna [kJ] 1180

Wartość energetyczna [kcal] 279

Tłuszcze [g] 4,7 – w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 1,4

Węglowodany [g] 47,7 – w tym cukry [g] 1,5

Białka [g] 9,7

Sól [g] 1,1

Należy spożyć w ciągu:

  • 3 dni od daty produkcji – produkt świeży
  • 30 dni od daty produkcji – produkt zamrożony

Temperatura przechowywania:

  • od +18stC do +22stC – produkt świeży
  • od -18stC do -5stC – produkt zamrożony

Kontakt z Piekarnia Drobnica                                                  bułka burger hamburger pieczywo rzemieślnicze fast food dobre bułki